top of page

Gradini de iarna

Wintergarten - Conservatories

10 argumente pentru a construi o  gradina de iarna

 

​1. Ati putea folosi gradina de iarna ca loc de joaca pentru copii.

    In acest caz trebuie sa luati sa luati măsuri de siguranţă suplimentare. Asiguraţi-vă că toate geamurile îndeplinesc cerinţele de sticla  de securitate.

2. Dacă sunteţi în căutarea unui spatiu din casa dedicat unui refugiu liniştit, gradina de iarna poate fi folosita ca a doua cameră de zi.

3. Dacă lucraţi de acasa  , atunci ati putea folosi gradina de iarna ca birou.

4. Ati putea instala o gradina de iarna aproape de bucătărie, astfel că veti avea spaţiu suplimentar pentru a gati si a lua masa.

5. O gradina de iarna poate fi folosita pentru acele momente când doriţi să urmăriţi la televizor ceva diferit de restul familiei.

6. O gradina de iarna ar putea fi un spatiu bun pentru o masa de biliard, o masa de tenis sau pentru aparate de fitness.

 

7. Ai putea folosi o gradina de iarna ca spaţiu suplimentar pentru un restaurant sau o cafenea.

8. O gradina de iarna poate servi ca o sală de aşteptare pentru o afacere, cum ar fi un cabinet stomatologic  sau un notariat.

9. Ai putea folosi gradina de iarna ca o sală de mese. O gradina de iarna poate oferi un cadru elegant pentru ocazii speciale.

 

10. Daca doriti sa dati un design nou casei dumneavoastra si totodata sa ii cresteti valoarea, constructia unei gradini de iarna este solutia.

Gradina de iarna Holz Meister va deveni spatiul dvs. preferat în fiecare zi a anului  !

Tamplarie din lemn stratificat Holz Meister  care respecta standardele germane de productie si calitate .

Specii de lemn utilizate :, molid, pin , stejar , meranti , lemn-aluminiu .

Ferestre , usi intrare , usi exterior , usi terasa, usi balcon, usi culisante , usi armonica , usi interior , winter gardens, witergarten, gradini de iarna , conservatory .

Sistemul Gutmann LARA 

gutmann-prod-lara-gf.jpg

Placarea la exterior a structurilor din lemn si sticla cu sistemul din aluminiu GUTMANN LARA este o solutie constructiva care este capabila sa indeplineasca cele mai inalte standarde de performanta.

 

Acest sistem inovator ofera atât constructorilor, cât și arhitecților tehnologie de înalta calitate si libertate aproape nelimitata în proiectare.

Sticla este complet incastrata în cadrul sistemului de profile. Grosimea sticlei de la 9 mm la 50 mm este standard .

Latimea profilelor LARA GF       :  50,  60, 80 mm

                                 LARA classic : 64 , 80 , 100 mm 

 

O gama larga de profile si accesorii sofisticate de conectare completează sistemul. Profilele de etansare potrivite pentru montarea geamurilor cu autocuratoare sunt standard .

Proiectare

1. In ce scop este folosita gradina?


Mai multa lumina si mai mult spatiu - acestea sunt principalele doua motive pentru o constructie transparenta.

Exista insa o diferenta: este nevoie de spatiu pentru locuitorii casei sau pentru plante, vrem sa ne bucuram de soarele diminetii sau de apus?

In cazul in care se doreste a fi o gradina locuibila, atunci trebuie gandita astfel si trebuie planificata conform  unei camere: pe langa spatiul prevazut pentru masa, fotolii, scaune trebuie sa ramana suficient loc si pentru intrarea / iesirea din incapere.

Poate va ganditi ca la o zona linistita a casei in care sa amenajati doar o canapea sau un balansoar.

 

2. La ce trebuie sa ne gandim in vederea obtinerii confortului?


O gradina de iarna, in care sa se poate locui in orice perioada a anului, necesita investitii in : izolatia podelei, geam termoizolator cu un coeficient de transfer termic de max 1.1 W/m2K   , sistem de incalzire , sistem de umbrire

 
3. Ce parte a casei este ideala pentru construirea unei gradini de iarna?


Pozitia si forma casei sunt decisive.

Nu ar trebuie sa fie construita neaparat pe fatada sudica ( asa cum se intampla de cele mai multe ori ), cu toate ca in timpul iernii razele soarelui sunt benefice, dar in timpul verii temeraturile din incapere sunt relativ ridicate.

Temperatura este moderata in ambele anotimpuri daca gradina va fi construita in partea vestica a casei.

Fatada estica este ideala pentru un paradis al plantelor, mai ales datorita razelor blande ale diminetii.

Facand abstractie de temperatura, chiar si partea nordica este potrivita deoarece lumina este suficienta in cazul in care doriti sa va amenajati camera de lucru.

 
4. Imbinarea ideala a noii constructii cu cea veche


De cele mai multe ori, cand ne gandim la o gradina de iarna, avem imaginea unei anexe cu trei fatade si un acoperis, care este lipita de casa ( de corpul principal ).

Aceasta este insa una din multele variante: gradina poate fi integrata partial in casa, in coltul interior al unei case in forma L. In cazul caselor inguste, gradina poate reprezenta fatada din sticla a acestora.

O imbinare armonioasa este aceea cand acoperisul din tigla continua perfect cu cel de sticla.

Gradina de iarna poate fi amplasata si amenajata cu multa imaginatie si dupa gustul fiecaruia, atata timp cat tehnica de constructie si stilul arhitectonic al proiectului sunt bine alese.

bottom of page